Baby’s en reflux

Reflux is een heel vervelende aandoening, waarbij de kringspier bij de overgang van de slokdarm naar de maag nog niet voldoende ontwikkeld is, en dan kan er makkelijker voeding terugstromen. Deze kringspier ontwikkelt zich geleidelijk en bij een leeftijd van +/- 18 maanden is dat volgroeid. En vanaf die leeftijd zullen de klachten ook vanzelf minder worden.

Ook is de positie van de maag nog anders omdat de baby natuurlijk veel ligt. Symptomen van reflux:

  • Huilen
  • Spugen, soms weinig, soms veel
  • Kokhalzen
  • Veel slikken

Men spreekt over een verborgen reflux als het niet met spugen gepaard gaat, maar ook dan kan de baby er véél last van hebben.

Er zijn meerdere adviezen die gegeven kunnen worden mbt reflux, zoals wat langer de baby rechterop houden, het hoofdeinde van he bedje wat hoger maken door iets onder het matrasje te leggen. Wat vaker kleinere hoeveelheden geven…… maar ja, als je borstvoeding geeft, is dit altijd makkelijk uit te voeren. Voor je het weet drinkt de baby zich vol!

Gelukkig kunnen we met klassieke homeopathie ook helpen hierbij! Daar zijn verschillende middelen voor in te zetten, afhankelijk van hoe erg en frequent de klachten zich voordoen. Bovendien is het een zeer vriendelijke manier om te helpen genezen, omdat er vaak gebruik gemaakt wordt van ruikdoses, zodat het kindje niets hoeft in te nemen. Het ruikflesje met het opgeloste middel er in regelmatig een paar tellen in de ademruimte van het kindje houden is voldoende. Daarmee komt er voldoende binnen van de remedie, waarmee het lichaam aan de slag kan gaan om zo snel en goed mogelijk te herstellen. Als dát niet kindvriendelijk is….!

Ynette Mulder, klassiek homeopaat Emmen