Chronische diarree

Sinds het najaar heeft meneer van 72 jaar chronische diarree. In oktober was hij grieperig en had hij last van een vervelende hoest. Omdat hij in het verleden een keer een longontsteking had gehad kreeg hij een AB kuur. En sindsdien heeft hij last van de darmen. Vaak begint het met lichte krampen in zijn onderbuik die steeds pijnlijker worden. De ontlasting is heel dun en voelt branderig aan.  

Bij onverwachtse inspanningen of tijdens het wandelen met zijn hondje gebeurt het regelmatig dat plotseling last krijg en dat hij merkt dat hij zijn ontlasting niet kan ophouden . Hij weet niet hoe snel hij dan naar huis moet gaan. Hij durft daarom bijna niet meer uit huis en zijn sociale leven wordt er niet leuker op.  

Hij heeft al van alles geprobeerd en let ook op zijn voeding. Maar tot nu toe blijven zijn darmen onrustig en blijft hij de klachten houden

Al vrij snel na het eerste homeopathische consult merkt hij verbetering. De krampen in zijn buik zijn duidelijk verminderd en ook hoeft hij niet meer op een drafje naar het toilet. De ontlasting is dikker en ook het branderig scherpe gevoel is afgenomen. Op advies van de homeopaat gebruikt hij naast de homeopathische middelen ook een probiotica om zijn darmflora te ondersteunen.

Blij vertelt hij tijdens het tweede consult dat hij al weer verschillende lange wandelingen met zijn hondje heeft gemaakt en dat hij binnenkort met een paar vrienden een dagje op stap gaat naar Arnhem.

Desiree Somsen, klassiek homeopaat en natuurvoedingsadviseur (Eibergen)