Nederlanders drinken te weinig water

Ruim een derde van alle Nederlanders drinkt minder water dan de aanbevolen 1,5 liter per dag. Hoewel 96% de richtlijn kent, vergeten veel mensen door drukte voldoende te drinken.

Dat blijkt uit een onderzoek van TNS NIPO in opdracht van Spa onder 1000 respondenten. 53% van de Nederlanders zou graag meer water willen drinken. De belangrijkste drijfveer om meer water te drinken is gezondheid.

Water en gezondheid

De helft (51%) van de ondervraagden vindt het (zeer) belangrijk gezond te drinken. Een derde vindt dat hij of zij ook daadwerkelijk gezond drinkt. Vrouwen vinden een gezond drinkpatroon belangrijker dan mannen. Ook als we specifiek op de calorieën willen letten, heeft water onze voorkeur. Maar liefst 72% vindt het inruilen van suikerhoudende frisdranken voor water de beste optie voor de slanke lijn. 17% wil zijn suiker of melk in de koffie of thee wel opgeven en 6% ruilt suikerhoudende frisdranken in voor de light-variant.

Water heeft een gezond imago. Met het oog op onze gezondheid drinken we vooral water (72%), gevolgd door thee (29%) en melk (22%).

De natuurlijke geneeskracht van water

Water, het goedkoopste medicijn

Fereydoon Batmanghelidj, M.D. was een internationaal bekende onderzoeker, auteur en pleitbezorger van de natuurlijke geneeskracht van water. Gebaseerd op meer dan twintig jaar van klinisch en wetenschappelijk onderzoek naar de rol van water in het lichaam laat deze baanbrekend arts zien hoe water een verbazingwekkende reeks medische aandoeningen kan verhelpen. Zijn boek ‘Water, het goedkoopste medicijn‘ introduceert de nieuwe ontdekking dat onopzettelijke uitdroging veel pijnlijke, degeneratieve ziekten veroorzaakt. Het verklaart het directe verband tussen een tekort aan water in het lichaam en overgewicht, kanker en depressie. Lees meer over dit boek »

Andere weetjes over water

Vrouwen drinken het liefst thee, mannen koffie. Plaats 3 wordt bij mannen ingenomen door bier, vrouwen maken de gezondere keuze met koolzuurvrij mineraalwater.

Mannen: 1. Koffie, 2. Thee, 3. Bier
Vrouwen: 1. Thee, 2. Koffie, 3. Koolzuurvrij mineraalwater

Wat vinden we van water?
1. Het lest mijn dorst (65%)
2. Het zuivert mijn lichaam (46%)
3. Door het te drinken werk ik aan mijn gezondheid (44%)
4. Het vervoert voedingsstoffen door mijn lichaam (44%)
5. Het regelt de lichaamstemperatuur (22%)

Belangrijkste eigenschappen van mineraalwater:
1. Zuiver, puur natuur (15%)
2. Betere smaak t.o.v. kraanwater (14%)
3. Dorstlessend effect (11%)

Bron: Spa Wateronderzoek