Omgaan met emoties tijdens de zwangerschap

De zwangerschap kan een bijzondere en gelukkige fase te zijn in het leven van de vrouw. Hoe beter en lekkerder de aanstaande moeder in haar vel zit hoe beter het is voor de baby. De ongeboren baby ervaart ook de emoties van zijn of haar moeder.

Maar in de praktijk is dat niet altijd haalbaar. Hoe moet je omgaan met emoties tijdens de zwangerschap? In het leven maak je dingen mee waar je zelf niet altijd de hand in hebt, gebeurtenissen die je leven beïnvloeden. Dit kan natuurlijk ook in de zwangerschap zo zijn. Gebeurtenissen heb je niet altijd zelf in de hand. Jouw emoties maar vooral ook hoe je er mee omgaat hebben invloed op het nog ongeboren kind en kunnen mede bepalen hoe jou kind na de bevalling is.

Emoties die van invloed kunnen zijn:

  • Verdriet, teleurstelling, boosheid, wanhoop: in de steek gelaten worden door partner, vriend of vriendin
  • Gevoel klem te zitten, eenzaamheid, machteloosheid: teveel verantwoordelijkheid op het werk of thuis, afwezigheid partner
  • Zorgen over de toekomst: financieel , ontslag, problemen op het werk
  • Angsten: over het verloop van de zwangerschap na eerdere miskramen, trauma’s of een erfelijke familiaire aandoening.

Je eigen gevoelens, emoties tonen en ervaren is heel goed en menselijk. Maar ze moeten je leven niet in negatieve zin bepalen of beïnvloeden, in het gewone leven niet en dus ook niet als je zwanger bent. Je moet er niet in blijven hangen.

Met homeopathische middelen zijn emotionele gebeurtenissen en gevoelens goed te ondersteunen. Homeopathische middelen onderdrukken je gevoelens/ emoties niet, je wordt er niet suf van. Ze helpen je ze te accepteren zodat je er beter mee om kunt gaan, ook in de zwangerschap.

Lees meer ervaringen over homeopathie bij emoties tijdens de zwangerschap »