Stemmingsproblemen in de spreekkamer?!

Heeft het te maken met de huidige tijd? Moeten vrouwen zo veel tegenwoordig? Ligt de lat hoog? En wie legt hem daar? Zijn de verwachtingen te hoog gespannen? Is er teveel druk of stress – bij vrouwen zelf of in de wereld om hen heen?

Is het de “roze-wolk-maffia”? Moet alles leuk en makkelijk en vrolijk zijn? Is het normaal, een zwangerschap achteloos te kunnen combineren met partner, werknemer, vriendin, buurvrouw, dochter, zus zijn? Of mag het erbij horen dat je moe bent, je je zorgen maakt, je het soms gewoon niet weet, je soms jezelf niet bent of herkent?

Mag je een hekel hebben aan of verbaasd zijn over je veranderende lijf, je droge of juist vette huid, je pluizige haar, je uitdijende figuur, je wisselende stemmingen?

Mag je mopperen en zeuren en niet zo gezellig zijn, of moet je 40 weken lang stralend gelukkig zijn? Je bent immers zwanger! of: je hebt een prachtige baby! Tja, ervaringen delen helpt! Elke moeder zal het weten – ook de niet zo leuke – aspecten van zwanger-zijn, van moeder-zijn. Uitspreken helpt, herkenning helpt, niet alleen voelen helpt. En ja, soms heb je een off-day…

Natuurlijk reageert ieder op haar manier. En vaak is het ook zomaar weer over. Toch, soms kan je stemming, op welke manier ook, zo met je aan de haal gaan! Die stomme hormonen spelen de baas. Gebeurt dat te vaak, heb je er veel last van, dan is het mooi te weten dat klassieke homeopathie helpt om de gezonde balans te herstellen. Zodat je je weer plezieriger voelt, geen speelbal voelt van hormonen maar zelf weer touwtjes in handen hebt, weer kunt relativeren, je zwangerschap wat makkelijker wordt, je weer blij kunt voelen.