Postnatale depressie

Een postnatale depressie of ook wel postpartum depressie is een depressie die na een bevalling ontstaat. Een zwangerschap en bevalling zijn behoorlijke ingrepen in een lichaam. Er treden enorme hormonale veranderingen op.

Bekend is dat zulke grote en snel verlopende hormonale veranderingen ook gevolgen kunnen hebben voor het emotionele leven van de mens. Het is dan ook heel normaal dat er bij de net bevallen vrouw sprake is van wisselende stemmingen. Het ene moment is ze dolgelukkig het andere moment in tranen. Dit is een bekend fenomeen en over het algemeen gaat met een beetje steun van het thuisfront deze periode gewoon weer voorbij. Bij een op de 10 vrouwen is dit echter niet het geval. En ook in deze situaties kan homeopathie uitkomst bieden.

Nicolette belt me op als ze nog in het kraambed ligt, op aanraden van de verloskundige.
“Onder een zware grijze deken”, zo noemt ze haar situatie. Ze is uitgeput en helemaal niet blij. Ze huilt om alles. Ze kan die baby er echt niet bij hebben. En terwijl ze dat zegt huilt ze alweer.
Ze voelt zich zó schuldig. Zo kent ze zichzelf echt niet. Wat moet ze nou? Kan homeopathie haar echt helpen zoals de verloskundige verwacht?
Als ik haar thuis bezoek tref ik een ongelukkige en verdrietige jonge moeder aan.
Na ons gesprek kan ze direct met de homeopathische middelen beginnen.
De volgende dag belt ze mij: “de grijze deken is nu al minder zwaar, bijna weg. Kan dat zo snel”?
Ja, dat kan. Lang leve de homeopathie!

Alja Schokker, klassiek homeopaat
www.aljaschokker.nl